Makanya, seperti kebanyakan weekend yang lain, kami pun keluar lah jalan2 cari makan di sekitar Bahrain nih. Teringat akan sorang kawan yang dah lama rekomen satu Turkish Restaurant nih, maka setelah beberapa minit sessi merisik dan bersoal-jawap akan lokasinya, sampai lah kami di AL-Naeem Restaurant, yang terletak di Arad, kira2 10km dari flat kami.
yang teramat sangat oleh kerana restorennya yang
berkonsep mesra dapur! (open kitchen daaa!)
Dan dah tentulah perhatian kami tertumpu kepada
oven ini yang digunakan untuk membakar roti.
Menyalo2 merah api eh Aini oiii!
yang baru keluar dari oven tadi. Panas2 dan sangat gebu okay!
Biasanya roti yang panjang2 ni akan dikerat2 -- untuk
dihidang begitu saja, ataupun dibuat base shawarma.
Berbentuk bulat, amat garing dan berbijan.
Amat seswai untuk mereka yang bergigi kuat dan sehat!
Kebab tu la, cuma nya kat sini daging atau ayam ni di gulung
dalam roti pita atau roti arab, dan di panggil Shawarma.
Semua pekerja kemas ber-uniform merah kat sini.
Sangat healthy, dengan kombinasi protein, karbo dan vitamins.
Tapi kantoi sikit arrr... staff dia tak pakai glove lak hari tu!
Sangat enak di makan dengan mana2 roti arab,
esp our favorite Lebanese Bread. Hommus yang
ala2 peanut butter tapi diperbuat dari kacang kuda
(chickpeas) ini amatlah lazat lemak dan ber-krim.
Kalah Susu Cap Teko, favorite Aki Kama ittew :)
So, kami pun orderlah set Broasted Chicken nih.
Sodap oii -- sangat rangup kulitnya dan lembut isinya.
Boleh challenge KFC jugak ni. Besar2 juga portion-nya.
I dont eat lamb, so i dare not touch his plate!
Tapi we definitely love the ones in Al-Shoala better.
Juga kaunter yang menjaga segala delivery orders.
Seronok tengok dia buat kerja, begitu tangkas dan efficient.
The only person yang minat pickle kat rumah ni pun dah
down with gastritis, so, tunggu sembuh dulu-lah ye!
No comments:
Post a Comment